Thema v/d Maand | Sitemap | RSS

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op veel gestelde vragen. Staat uw vraag en/of antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op en wij zullen ons best doen u zo snel mogelijk te woord te staan.

Print technieken !

 Flex, flock, digitaal: welke druktechniek is het best geschikt voor mijn ontwerp? Hier is een overzicht van de drukmethodes.  Flexdruk is een drukmethode, waarbij het ontwerp uit gekleurd folie wordt gesneden en daarna op het gewenste product wordt gesmolten. Flex onderscheidt zich vooral door de volgende eigenschappen: Hoge kleurbrillance De gedrukte kleuren schitteren, glanzen iets en hebben een groot contrast. Lange levensduur Tests hebben bewezen dat de vorm en kleurbrillance van de druk ook na 100 wasbeurten nauwelijks verandert. Flexdruk is ook elastisch en belastbaar, zelfs dun linnen scheurt niet.

Bij de flockdruk wordt het ontwerp uit gekleurd folie gesneden en dan op het gewenste product gesmolten. Flock onderscheidt zich vooral door de volgende eigenschappen: Ziet er kostbaar uit De druk heeft een fluweelachtig oppervlak. Omdat de drukfolie in vergelijking dik is (0,5 mm,) lijkt het ontwerp iets hoger op de stof te liggen en voelt het zich als een dunne laag pluche aan. De drukkleuren schitteren zacht. Lange levensduur Ontwerpen in flockdruk behouden hun kleurbrillance ook na vele wasbeurten.

Onderhoudsinstructies:

  • Wassen: binnenstebuiten, tot maximaal 30°C
  • Drogen: niet heet drogen
  • Strijken: eveneens binnenstebuiten, gemiddelde hitte, zonder stoom (Bij shirts met meerdere motieven mogen deze elkaar bij het strijken niet raken om te vermijden dat ze aan elkaar plakken)
  • Reiniging: niet chemisch reinigen